Tygodniowe menu
Co w tym tygodniu będą jeść nasze dzieci.
- Po17. 02.
- Śniadaniekakao/herbata owocowa (200ml)
pieczywo mieszane z masłem (50g)
wędlina (25g)
sałta, ogórek świeży (50g)1,7 - Obiadkurczak ze szpinakiem (100g)
makaron tagiatelle (200g)
sok owocowy 100% (200ml)
zupa barszcz biały (330ml)1,3,7,9 - Przekąskabrak danych
- Wt18. 02.
- Śniadaniekawa inka/ herbata owocowa (200ml)
pieczywo mieszane z masłem (50g)
ser żółty (25g)
pomidor (50g)1,7 - Obiadkotlet mielony (100g)
ziemniaki (200g)
fasolka szpargowa (80g)
kompot owocowy (200ml)
rosół z makaronem (330ml)1,3,7 - Przekąskabrak danych
- Śr19. 02.
- Śniadanieherbata rumiankowa (200ml)
pieczywo mieszane z masłem (50g)
parówki 2 szt. (25g)
ogórek kiszony (50g)1,7 - Obiadpierogi mix (220g)
marchewka z jabłkiem (80g)
lemoniada (200ml)
zupa soczewicowa z kiełbaską (330ml)1,3,7,9 - Przekąskabrak danych
- Cz20. 02.
- Śniadanieherbata miętowa (200ml)
pieczywo mieszane z masłem (50g)
pasta jajeczna (25g)
szczypiorek, pomidor (50g)1,7 - Obiadgulasz z wołowiny (220g)
kasza mix (200g)
buraczki (80g)
sok owocowy 100% (200ml)
zupa kalafiorowa (330ml)1,3,7 - Przekąskabrak danych
- Pt21. 02.
- Śniadanieherbata z cytryną (200ml)
kasza manna na mleku z żurawiną (200g)
bułka z dżemem (200g)1,7 - Obiadryba w cieście naleśnikowym (100g)
frytki (200g)
surówka z ogórka kiszonego z cebulą (80g)
kompot owocowy (200ml)
zupa koperkowa (330ml)4,6,7,9 - Przekąskabrak danych
- So22. 02.
- Nieczynna
- Ni23. 02.
- Nieczynna
Alergeny
Alergeny występujące w posiłkach:
1. zboża zawierające gluten
2. skorupiaki i produkty pochodne
3. jajka i produkty pochodne
4. ryby i produkty pochodne
5. orzeszki ziemne (arachidowe)
6. soja i produkty pochodne
7. mleko i produkty pochodne
8. orzechy
9. seler i produkty pochodne
10. gorczyca i produkty pochodne
11. nasiona sezamu i produkty pochodne
12. dwutlenek siarki
13. łubin
14. Mięczaki