Jadłospis
- 26.04.2024 12:14
- Rok szkolny 2023/2024
CO W TYM TYGODNIU BĘDĄ JADŁY NASZE DZIECI 29.04.-03.05.2024
Dzień
tygodnia
Śniadanie Obiad Podwieczorek Poniedziałek
29.04.2024
kakao/herbata 200ml
pieczywo pszenno-żytnie ze słonecznikiem, sezamem z masłem 50g
jajko na twardo 25g
pomidor, sałata 50g
1,7, 11
spaghetti z makaronem 220g
sok owocowy 100% - 200ml
zupa z fasolki szparagowej 330ml
1,3,7,9
banan 150g
Wtorek
30.04.2024
herbata rumiankowa 200ml
pieczywo pszenno-żytnie ze słonecznikie, sezamem z masłem 50g
wędlina 25g
rzodkiewka, szczypiorek 50g
1,7, 11
indyk w warzywach 100g
ryż 200g
kompot owocowy 100% 200ml
zupa jarzynowa 330ml
1,3,7
jabłko 150g
Środa
01.05.2024
1 Maja Święto Pracy
Czwartek
02.05.2024
herbata owocowa 200ml
pieczywo pszenno-żytnie ze słonecznikie, sezamem z masłem 50g
ser żółty 25g
pomidor 50g
1,7,11
TYLKO PRZEDSZKOLE
racuchy z jabłkiem 220g
kompot owocowy 200ml
zupa kalafiorowa 330ml
1,3,6,7,9
kisiel 150gr
1,3,7
Piątek
03.05.2024
ŚWIĘTO KONSTYTUCJI 3 MAJA
15.04.-19.04.2024r.
Dzień
tygodnia
Śniadanie Obiad Podwieczorek Poniedziałek
06.05.2024
herbata/kakao 200ml
pieczywo pszenno- żytnie ze słonecznikiem, sezamem z masłem 50g
pasztet drobiowy 25g
ogórek kiszony 50g
kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami 220g
ryż 80g
sok owocowy 100%
zupa wielowarzywna 330ml
melon 150g
Wtorek
07.05.2024
herbata z cytryną 200ml
pieczywo pszenno- żytnie ze słonecznikiem, sezamem z masłem 50g
pasta jajeczna 25g
pomidor 50g
1,7, 11
kotlet schabowy 100g
ziemniaki 200g
sałata ze śmietaną 80g
kompot owocowy 200ml
pomidorowa z makaronem 330ml
1,3,9
mus owocowy 150g
Środa
08.05.2024
harbata z cytryną 200ml
pieczywo pszenno -żytnie ze słonecznikiem z masłem 50g
wędlina 25g
rzodkiewka 50g
1,7,11
makaron z pesto 200g
lemoniada 200ml
zupa ogórkowa z klopsikami 330ml
1,3,7,9
banan 150g
Czwartek
09.05.2024
herbata owocowa 200ml
pieczywo pszenno -żytnie ze słonecznikiem z masłem 50g
wędlina 25g
ogórek świeży 50g
1,7,11
gulasz w sosie własnym 220g
kopytka 200g
buraczki czerwone 80g
kompot owocowy 200ml
zupa fasolowa 330ml
1,3,7
ciasto z owocami (wyrób własny) 150gr
1,3,6,7,9
Piątek
10.05.2024
herbata z cytryną 200ml
owsianka na mleku 200g
gofry z dżemem 200g
1,3,7
filet rybny w cieście naleśnikowym 100g
ziemniaki 200g
surówka z kapusty pekińskiej, marchew, jabłko 80g
sok owocowy 100% - 200ml
zupa koperkowa 330ml
4,6,7,9
jabłko 150g
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. MięczakiDo przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, czosnek niedźwiedzi, kurkuma, sól, czarnuszka,liść lubczyka,, natka pietruszki, koper, cząber, tymianek, rozmaryn, miete.
Kierownik zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie
- Wróć do listy artykułów
Ostatnie artykuły