• Jadłospis
      • Jadłospis

      • 26.04.2024 12:14
      • Rok szkolny 2023/2024
        CO W TYM TYGODNIU BĘDĄ JADŁY NASZE DZIECI
      • 29.04.-03.05.2024

        Dzień

        tygodnia

        Śniadanie Obiad Podwieczorek

        Poniedziałek

        29.04.2024

        kakao/herbata 200ml

        pieczywo pszenno-żytnie ze słonecznikiem, sezamem z masłem 50g

        jajko na twardo 25g

        pomidor, sałata 50g

        1,7, 11

         

        spaghetti z makaronem 220g

        sok owocowy 100% - 200ml

        zupa z fasolki szparagowej 330ml

        1,3,7,9

         

        banan 150g

         

        Wtorek

        30.04.2024

        herbata rumiankowa 200ml

        pieczywo pszenno-żytnie ze słonecznikie, sezamem z masłem 50g

        wędlina 25g

        rzodkiewka, szczypiorek 50g

        1,7, 11

        indyk w warzywach 100g

        ryż 200g

        kompot owocowy 100% 200ml

        zupa jarzynowa 330ml

        1,3,7

         

         jabłko 150g

        Środa

        01.05.2024

         

        1 Maja Święto Pracy

         

        Czwartek

        02.05.2024

        herbata owocowa 200ml

        pieczywo pszenno-żytnie ze słonecznikie, sezamem z masłem 50g

        ser żółty 25g

        pomidor 50g

        1,7,11

         

        TYLKO PRZEDSZKOLE

        racuchy z jabłkiem 220g

        kompot owocowy 200ml

        zupa kalafiorowa 330ml

        1,3,6,7,9

        kisiel 150gr

        1,3,7

        Piątek

        03.05.2024

         

        ŚWIĘTO KONSTYTUCJI 3 MAJA

         

         

         

        15.04.-19.04.2024r.

        Dzień

        tygodnia

        Śniadanie Obiad Podwieczorek

        Poniedziałek

        06.05.2024

        herbata/kakao 200ml

        pieczywo pszenno- żytnie ze słonecznikiem, sezamem z masłem 50g

        pasztet drobiowy 25g

        ogórek kiszony 50g

         

        kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami 220g

        ryż 80g

        sok owocowy 100%

        zupa wielowarzywna 330ml

         

        melon 150g

         

        Wtorek

        07.05.2024

        herbata z cytryną 200ml

        pieczywo pszenno- żytnie ze słonecznikiem, sezamem z masłem 50g

        pasta jajeczna 25g

        pomidor 50g

        1,7, 11

         

        kotlet schabowy 100g

        ziemniaki 200g

        sałata ze śmietaną 80g

        kompot owocowy 200ml

        pomidorowa z makaronem 330ml

        1,3,9

         

         mus owocowy 150g

        Środa

        08.05.2024

        harbata z cytryną 200ml

        pieczywo pszenno -żytnie ze słonecznikiem z masłem 50g

        wędlina 25g

        rzodkiewka 50g

        1,7,11

        makaron z pesto 200g

        lemoniada 200ml

        zupa ogórkowa z klopsikami 330ml

        1,3,7,9

        banan 150g

        Czwartek

        09.05.2024

        herbata owocowa 200ml

        pieczywo pszenno -żytnie ze słonecznikiem z masłem 50g

        wędlina 25g

        ogórek świeży 50g

        1,7,11

        gulasz w sosie własnym 220g

        kopytka 200g

        buraczki czerwone 80g

        kompot owocowy 200ml

        zupa fasolowa 330ml

        1,3,7

        ciasto z owocami (wyrób własny) 150gr

        1,3,6,7,9

        Piątek

        10.05.2024

        herbata z cytryną 200ml

        owsianka na mleku 200g

        gofry z dżemem 200g

        1,3,7

        filet rybny w cieście naleśnikowym 100g

        ziemniaki 200g

        surówka z kapusty pekińskiej, marchew, jabłko 80g

        sok owocowy 100% - 200ml

        zupa koperkowa 330ml

        4,6,7,9

        jabłko 150g

         

        Alergeny występujące w posiłkach:

        1. Zboża zawierające gluten                                                                 
        2. Skorupiaki i produkty pochodne
        3. Jaja i produkty pochodne
        4. Ryby i produkty pochodne
        5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
        6. Soja i produkty pochodne
        7. Mleko i produkty pochodne
        8. Orzechy
        9. Seler i produkty pochodne
        10. Gorczyca i produkty pochodne
        11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
        12. Dwutlenek siarki
        13. Łubin
        14. Mięczaki 

         

        Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:  pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka, pieprz ziołowy, pieprz czarny,  czosnek niedźwiedzi, kurkuma, sól, czarnuszka,liść lubczyka,, natka pietruszki, koper, cząber, tymianek, rozmaryn, miete.

                      Kierownik zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie

      • Wróć do listy artykułów
    • Logowanie

  • Librus Synergia
  • Znajdziesz naszą szkołę również na: